Web filters


#1

Hi all

I’m testing the filtering options on BR1

enabled all the features (see attached picture)


anyway, connecting a client on lan Wi-Fi, I can surf on every site theorically blocked (tested on some well known porn sites)
device is incontrol enabled

am I missing anything?
TIA


#2

Hi Nenonano, did you flush your dns settings between testing changes to avoid loading websites that were cached already? If not, type ipconfig /flushdns in a command prompt and try accessing websites that you blocked again.


#3

Hi Erik

yes… did it at least twice and tested from a new pc from a new profile… no way


#4

Hi customer,

I have a few questions:

  • what is the firmware running in BR1 ?
  • can you make sure the wireless client is indeed connected to the correct ssid ?
  • do you mind to share the urls of the porn sites that you tested ? (would like to test it inside the lab here)
  • any settings being configured at ‘Exempted User Groups’ and ‘Exempted Subnets’ ?

I did performed a lab testing using firmware v6.3.1, I am able to block some porn sites.


Thanks.

Regards,
Yaw Theng


#5

hi…

BR1 is running on 6.3.0 build 1967 firmware

BTW, where can I find the 6.3.1? is it stable/released or not?

  • can you make sure the wireless client is indeed connected to the correct ssid ?

sure… I’m testing the filters once I’m logged in via captive portal

  • do you mind to share the urls of the porn sites that you tested ? (would like to test it inside the lab here)

well… i tried first with youporn.com… it works (meaning that I can reach/view the site) so I didn’t try with many other… beeg.com etc

  • any settings being configured at ‘Exempted User Groups’ and ‘Exempted Subnets’ ?

nothing… no exemption at all

I did performed a lab testing using firmware v6.3.1, I am able to block some porn sites.


Thanks.

Regards,
Yaw Theng

thank you for your answer and your time


#6

about firmware, nevermind… find the last release, just upgrading rigth now…

will report back asap…


#7

Hi customer,

In the latest firmware v6.3.1, we did performed a bug fix for web blocking feature.

You can refer to the release note here:
http://download.peplink.com/resources/firmware_6.3.1_release_notes.pdf (page 3 , search for word 14374)

I would suggest you to perform a firmware upgrade to the latest firmware v6.3.1.

The firmware can be downloaded at the following page:
http://www.peplink.com/support/downloads/firmware-6-3-1-and-user-manual/

** Important **

  • perform firmware upgrade require reboot, please schedule maintenance window
  • perform a configuration backup before performing upgrade

Thanks.

Regards,
Yaw Theng


#8

hi there…

after upgrading to last firmware 6.3.1 (almost) everything is working as expected…

any hint to block youtube? I’m still able (on mobile devices) to use the app and see videos.

and, last question: is there a way to show a “denied” page when a site is blocked by filters? something that say “this site is blocked because it breaks our terms of service”?

TIA


#9

Hi Nenonano,

Peplink has published an article on blocking YouTube.
This will be a standard feature in the next firmware release.

There isn’t a feature to show a “denied” message, you could add that request to the feature requests forum?