Need help to resolve Packet Loss when Peplink used as perimeter in IPSec

We are having PFSense as base firewall and usng Peplink as perimeter or WAN Balancer…

When trying to connect GCP via IPSec tunnel having problem of Packet loss… where connection is from PFSense ----> Peplink ----> GCP
PFSense - as a firewall (Software version)
Peplink - as Perimter or WAN Balancer (Hardware version)

and without Peplink connectivity working fine without any packet loss… where connection is from PFSense -----> GCP.

just we want IPSEC tunnel from PFSense to GCP with using Peplink as WAN Balancer.

please help to resolve the issue.

  1. How many WAN you have for Peplink device ?
  2. Ping from Peplink to GCP have any packet loss ?
  3. Ping from PFSense WAN to GCP have any packet loss ?
  4. Ping only loss for IPSEC tunnels traffics ?
  5. How the IPSEC tunnel need to connect via Peplink device WANs ? Priority to 1 WAN then fail-over ?
  6. What is the packet loss rate ? Would you able to share the ping test results ?
  7. The issue happen intermittent ?

Hi Peplink team,

thanks for reply,

below mentioned are the answers for your questions.

  1. Three WAN connections are connected in Peplink.

    • Didnt check that .
  2. Yes we had Packet loss

  3. Yes ping loss for IPSEC tunnels.

  4. Yes It will be same as u mentioned.

  5. 10 - 15 disconnects for 5 minutes and it starts pining.

  6. yes

thanks & regards

Masood

@masood

Look like more test require in-order to confirm which part having packet loss. Would you please contact Peplink local partner to assist ?

“10 - 15 disconnects for 5 minutes and it starts pining.” <------- Can you elaborate more for this ?