[Case] Stillwater Police

Source: https://frontierbv.nl/case-studies-en/stillwater-police-en/?lang=en

De politie van Stillwater in Oklahoma heeft onlangs een volledig wagenpark aan patrouillevoertuigen gelanceerd die zijn uitgerust om via een 4G LTE-netwerk verbinding te maken met het interne netwerk van de stad.

Echter, de netwerkapparatuur van consumentenkwaliteitsniveau, zoals in eerste instantie geïnstalleerd, voldeed het niet aan de eisen: in een paar maanden tijd zorgde de verzengende zomerhitte ervoor dat de apparaten het niet meer deden. Stillwater Police had een betere oplossing nodig – en snel.

De uitdaging

  • Robuust – bestand tegen de hitte en weerselementen van Oklahoma.
  • Meerdere verbindingen – 4G LTE met een draadloos en bekabeld LAN-netwerk.
  • Beheer – het kunnen monitoren en beheren op afstand.
  • Laag stroomverbruik – moet kunnen werken op de accu van het voertuig.

Oplossingen

De MAX BR1 functioneert tussen de -40 ℃ en 65 ℃ en is prima in staat om het weer in Oklahoma aan te kunnen.

MAX BR1 ondersteunt snel roamen op wifi en een failover-oplossing tussen 4G LTE en wifi. Met de Peplink’s InControl2 en de Router Utility-app beheert Police Stillwater vrijwel elk onderdeel van het voertuigennetwerk via de cloud. Van firmware installaties, tot een individuele toestelstatus, tot aan gebruikersweergave; alles is op afstand toegankelijk. Dankzij het relatief lage stroomverbruik van de MAX BR1 functioneert het op de accu van het voertuig, zonder dat het voertuig gestart hoeft te worden.

Voordelen

De MAX BR1 bood Stillwater Police de cruciale mogelijkheid om de netwerkkwaliteit en de signaalsterkte te monitoren. Het is veelzijdig genoeg om hen ook de mogelijkheid te geven om de draadloze toegang te vergrendelen en verschillende SSID’s te beheren, en voldoet daarmee volledig aan de Federal beveiligingsvereisten.

”In plaats van 15-20 minuten door te rijden, kan ik het netwerk checken waar ik ook ben. Ik heb nog nooit contact hoeven op te nemen met de Peplink-support, omdat we nog nooit problemen hebben ondervonden. De BR1 biedt aanzienlijke toegevoegde waarde ten opzichte van de concurrentie.”

Aaron Kelly
Public Safety, City of Stillwater

Een Robuuste Oplossing die de Warmte Aankan

Wanneer je werkt met gemiddelde zomertemperaturen van 35 ℃ – en soms van meer dan 40 ℃ – hoe voorkom je dan dat missie-kritische elektronische apparaten oververhit raken? Dit was precies de uitdaging die de politie van Stillwater Oklahoma aanging bij het uitrusten van 50 patrouillewagens met een mobiel voertuigennetwerk.

In eerste instantie werd er voor de installatie van het netwerk gebruik gemaakt van consumentenapparatuur. Deze werkte prima voor een paar maanden. Maar in de verzengende hitte van Oklahoma hielden ze er één voor één mee op. Een gebrekkig communicatiesysteem brengt levens in gevaar. De politie van Stillwater besloot daarom dat het absoluut nodig was om hun wagenpark uit te rusten met betrouwbare, professionele apparatuur. Het was tijd om Peplink te bellen.

De Praktijktest

Na het testen van de Pepwave MAX BR1 waren de ambtenaren van Stillwater Police zeer content en concludeerden dat het niet alleen aan hun eisen voldeed, maar ook bleef functioneren waar anderen tekort schoten. De MAX BR1 functioneert tussen de -40 ℃ en 65 ℃ en is prima in staat om het weer in Oklahoma aan te kunnen.

De BR1 bood Stillwater Police de cruciale mogelijkheid om de netwerkkwaliteit en de signaalsterkte te monitoren. Het is veelzijdig genoeg om hen ook de mogelijkheid te geven om de draadloze toegang te vergrendelen en verschillende SSID’s te beheren, en voldoet daarmee volledig aan de Federal beveiligingsvereisten. Omdat de BR1 snel roamen via wifi mogelijk maakt, zijn ze ook van plan om het te integreren met hun mesh netwerk in de stad, waardoor een failover-oplossing tussen mobiel en wifi wordt gecreëerd.

Een Eenvoudige oplossing met Enorme voordelen

Met de installatie van een 4G LTE SIM worden ze ruim voorzien in de benodigde mobiele bandbreedte. Tegelijkertijd kan de BR1 ook een wifi-verbinding gebruiken in de WAN-modus. Deze is dus ook ingesteld om verbindingen te maken met het interne wifi-netwerk van de stad. Het in gebruik nemen van deze extra verbinding voor de volgende implementatie wordt al in overweging genomen. Deze eenvoudige installatie is toegepast op de 50 patrouillevoertuigen van Stillwater. Speciaal op maat gemaakte bevestigingen zijn voor ieder voertuig geproduceerd. De MAX BR1 heeft een eigen onafhankelijke stroomvoorziening en is aangesloten met een handige aan/uit-knop op de hoofdbesturing. . Dankzij het relatief lage stroomverbruik van de MAX BR1 functioneert het op de accu van het voertuig, zonder dat het voertuig gestart hoeft te worden. Met de Peplink’s InControl2 en de Router Utility-app beheert Police Stillwater vrijwel elk onderdeel van het voertuigennetwerk via de cloud. Van firmware installaties, tot een individuele toestelstatus, tot aan gebruikersweergave; alles is op afstand toegankelijk.

”In plaats van 15-20 minuten door te rijden, kan ik het netwerk checken waar ik ook ben. Ik heb nog nooit contact hoeven op te nemen met de Peplink-support, omdat we nog nooit problemen hebben ondervonden. De BR1 biedt aanzienlijke toegevoegde waarde ten opzichte van de concurrentie.” – Aaron Kelly, Public Safety, City of Stillwater.