Event Log showing thousands of disconnections?


#1

Peplink Balance 310
Firmware: v4.8.3 build 1166

Recently, I noticed my Peplink recorded thousands of disconnections and reconnectiona from one of my ISPs. I have unchecked the the WAN Health Check monitoring process but I still received those notification emails in my mailbox. I connected the ISP directly into my standalone laptop and performed many days of Ping test, but I don’t see many “Request time out” sessions. However, once I connect the ISP back into the Peplink, immediately it starts showing disconnection like this:

Dec 12 07:03:40 WAN: ISP2 Connected
Dec 12 07:05:53 WAN: ISP2 Disconnected (No Cable Detected)
Dec 12 07:05:54 WAN: ISP2 Connected
Dec 12 07:05:56 WAN: ISP2 Disconnected
Dec 12 07:05:57 WAN: ISP2 Connected
Dec 12 07:06:09 WAN: ISP2 Disconnected (No Cable Detected)
Dec 12 07:06:17 WAN: ISP2 Connected
Dec 12 07:12:19 WAN: ISP2 Disconnected (No Cable Detected)
Dec 12 07:12:20 WAN: ISP2 Connected
Dec 12 07:15:14 WAN: ISP2 Disconnected (No Cable Detected)
Dec 12 07:15:20 WAN: ISP2 Connected
Dec 12 07:18:31 WAN: ISP2 Disconnected (No Cable Detected)
Dec 12 07:18:33 WAN: ISP2 Connected
Dec 12 07:20:11 WAN: ISP2 Disconnected (No Cable Detected)

Anyone know how does this happen?


#2

Hi Jannie,

Thanks for sharing this with us. This is probably due to an known and fixed issue on our previous firmware, is there anyway we could upgrade the Balance to our latest 5.3 firmware for a try?

Thanks,
Kurt


#3

Glad to hear that there’s a fixed for this. Please guide me on how to obtain the patch. My device says I have the latest firmware when I do the firmware checking


#4

Hi Jannie,

Do you know if your unit is still under warranty? We are trying to see if we will need to purchase an unlock key for a major firmware upgrade from firmware 4.x to firmware 5.x.

If you cannot remember you can send us your device serial number by submitting a support ticket at http://www.peplink.com/contact/support/ and we will take a look at it.

Thanks,
Kurt